Indkøbskurv
0
  • Mangler du noget til din fest, LEJ DET HER
  • Kontakt os på 321 4444 1 | info@lejdether.dk
  • FRI FRAGT OP TIL 20 KG VED KØB OVER 499 kr.

Oktoberfest for voksne

Oktoberfest er en årlig festival, der fejres i München, Tyskland, og varer cirka 16 dage. Festivalen begynder normalt i midten af september og varer indtil den første søndag i oktober. Det er en af verdens største folkefester, og tiltrækker mere end 6 millioner besøgende hvert år.

Oktoberfesten har sine rødder i 1810, hvor prins Ludwig I af Bayern giftede sig med prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen. Som en fejring af brylluppet blev der arrangeret og afholdt en folkefest i Wiesn (som området, hvor festivalen afholdes i dag, er kendt som), og dette var begyndelsen på Oktoberfest.

En af de mest kendte attraktioner ved Oktoberfest er ølboderne, som serverer den berømte tyske øl. Der serveres kun bayersk øl til Oktoberfest, og det skal opfylde strenge kvalitetskrav. Udover ølboderne er der også en række karruseller og andre forlystelser, samt traditionelle tyske retter som schnitzel, brezen og røget fisk.

Oktoberfest er også kendt for sit traditionelle tøj. Mændene bærer ofte lederhosen, mens kvinderne bærer dirndl, traditionelle bayerske kjoler. Det er også almindeligt, at folk klæder sig i farverigt tøj og festtilbehør, såsom blomsterguirlander.

Festivalen er også kendt for sin musik og dans. Der er altid en del bands, der spiller på festivalen, der spiller typisk tysk musik, og det er almindeligt at se folk danse på bordene og sangene.

Oktoberfest er ikke kun for tyskere, men en international fest, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Det er en unik oplevelse at deltage i denne årlige fejring af tysk kultur og tradition, og det er en festival, som bestemt bør opleves mindst én gang i livet.

Selvom Oktoberfest normalt ville blive besøgt af mange tusinde mennesker i år, med masser af folkefester og musik, mange begrænsninger og restriktioner på grund af pandemisituationen, kan der være forskellige betingelser for at besøge festivalen i år, så tjek lokale restriktioner før planlægning at besøge.

Se hele vores samling af ting til Oktoberfest her

 


Artikler til Inspiration

Planlægning af modeshows

Læsetid: 4 min

10 selskabslege til fester

Læsetid: 3 min

Inspiration til Lounges

Læsetid: 2 min

Inspiration til dit bryllup

Læsetid: 4 min

Inspiration til Dåb

Læsetid: 4 min

Fødselsdag for voksne

Læsetid: 4 min

Fest med gys

Læsetid: 2 min

Moulin Rouge Temafest

Læsetid: 3 min

Det vildeste western tema

Læsetid: 2 min

Al Capone gangster tema

Læsetid: 2 min

James Bond tema

Læsetid: 1 min

Oktoberfest for voksne

Læsetid: 2 min

Halloween for voksne

Læsetid: 10 min

Temafester for voksne

Læsetid: 3 min

Superhelte temafest

Læsetid: 2 min

Alice i Eventyrland

Læsetid: 2 min

Cirkus

Læsetid: 2 min

Halloween for børn

Læsetid: 2 min

Biler i Bella

Læsetid: 1 min

P3 Guld

Læsetid: 1 min