Du er ikke logget ind.
Log ind - Glemt kodeord?
Se de nyeste varer her
Kurv (0)
Landergruppen
ARTIKLER


Oktoberfest for voksne

Oktoberfest er en årlig festival, der fejres i München, Tyskland, og varer cirka 16 dage. Festivalen begynder normalt i midten af september og varer indtil den første søndag i oktober. Det er en af verdens største folkefester, og tiltrækker mere end 6 millioner besøgende hvert år.

 

Oktoberfesten har sine rødder i 1810, hvor prins Ludwig I af Bayern giftede sig med prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen. Som en fejring af brylluppet blev der arrangeret og afholdt en folkefest i Wiesn (som området, hvor festivalen afholdes i dag, er kendt som), og dette var begyndelsen på Oktoberfest.

 

En af de mest kendte attraktioner ved Oktoberfest er ølboderne, som serverer den berømte tyske øl. Der serveres kun bayersk øl til Oktoberfest, og det skal opfylde strenge kvalitetskrav. Udover ølboderne er der også en række karruseller og andre forlystelser, samt traditionelle tyske retter som schnitzel, brezen og røget fisk.

 

Oktoberfest er også kendt for sit traditionelle tøj. Mændene bærer ofte lederhosen, mens kvinderne bærer dirndl, traditionelle bayerske kjoler. Det er også almindeligt, at folk klæder sig i farverigt tøj og festtilbehør, såsom blomsterguirlander.

 

Festivalen er også kendt for sin musik og dans. Der er altid en del bands, der spiller på festivalen, der spiller typisk tysk musik, og det er almindeligt at se folk danse på bordene og sangene.

 

Oktoberfest er ikke kun for tyskere, men en international fest, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Det er en unik oplevelse at deltage i denne årlige fejring af tysk kultur og tradition, og det er en festival, som bestemt bør opleves mindst én gang i livet.

 

Selvom Oktoberfest normalt ville blive besøgt af mange tusinde mennesker i år, med masser af folkefester og musik, mange begrænsninger og restriktioner på grund af pandemisituationen, kan der være forskellige betingelser for at besøge festivalen i år, så tjek lokale restriktioner før planlægning at besøge.