Indkøbskurv
0
 • Mangler du noget til din fest, LEJ DET HER
 • Kontakt os på 321 4444 1 | info@lejdether.dk
 • FRI FRAGT OP TIL 20 KG VED KØB OVER 499 kr.

Gode råd til god hygiejne ved madservering

At holde gode hygiejneprincipper under madlavning og madservering er afgørende for at sikre gæsternes sundhed og trivsel.

Ved større arrangementer er det særligt vigtigt at være opmærksom på disse principper for at undgå spredning af sygdomme og bakterier. Her er 10 gode råd til, hvordan du kan opretholde en høj standard for hygiejne ved madlavning og madservering ved større arrangementer, samt tips til hygiejne ved kaffemaskiner, fadølsanlæg og andre bar-relaterede drikkevarer.

 1. God håndhygiejne: Sørg for, at alle involverede i madlavning og servering vasker hænder grundigt og regelmæssigt. Dette inkluderer før og efter håndtering af mad, efter brug af toiletter og efter håndtering af penge.

 2. Brug handsker: Når det er muligt, bør personale bruge handsker ved håndtering af mad, især råvarer og klar-til-spisning fødevarer.

 3. Opbevar maden korrekt: Opbevar råvarer og tilberedt mad adskilt, og sørg for at opbevare maden ved korrekte temperaturer for at forhindre vækst af skadelige bakterier.

 4. Hold overflader rene: Rengør og desinficer overflader og redskaber regelmæssigt, især når de har været i kontakt med råvarer som fisk, kød og fjerkræ.

 5. Undgå krydskontaminering: Brug separate skærebrætter og redskaber til forskellige typer råvarer, og sørg for at vaske dem grundigt mellem brug.

 6. Tilbered maden korrekt: Vær opmærksom på korrekte tilberedningstemperaturer for forskellige typer mad, og kontroller, at maden er gennemtilberedt, inden servering.

 7. Server maden hurtigt: Server maden hurtigst muligt efter tilberedning for at undgå bakterievækst. Hold varm mad over 60 grader Celsius og kold mad under 5 grader Celsius.

 8. Hygiejne ved kaffemaskiner og fadølsanlæg: Rengør og desinficer kaffemaskiner og fadølsanlæg regelmæssigt for at forhindre bakterievækst. Skyl brugte kopper og glas grundigt, og opbevar dem på et rent og tørt sted.

 9. Hygiejne ved bar-relaterede drikkevarer: Vask og skyl glas grundigt mellem brug, og rengør og desinficer overflader og redskaber, der bruges til at tilberede og servere drikkevarer.

 10. Uddannelse og træning: Sørg for, at alt personale er uddannet og trænet i fødevarehygiejne og korrekte procedurer for madlavning, servering og rengøring. Dette vil bidrage til at sikre, at alle involverede i arrangementet er klar over deres ansvar og kan opretholde en høj standard for hygiejne.
 1. Regelmæssig tilsyn og kvalitetskontrol: Indfør regelmæssige hygiejnekontroller og tilsyn for at sikre, at alle procedurer og retningslinjer følges korrekt. Dette vil hjælpe med at identificere eventuelle problemer og områder, der kræver forbedring.

 2. Affaldshåndtering: Sørg for at affaldshåndtering foregår hygiejnisk og effektivt. Dette inkluderer at have separate affaldsbeholdere til forskellige typer affald, tømme dem regelmæssigt og rengøre affaldsområderne grundigt.

 3. Håndtering af allergener: Vær opmærksom på allergener i maden og kommuniker dette klart til gæsterne. Håndter og opbevar allergenfrie fødevarer separat fra andre fødevarer for at undgå krydskontaminering.

 4. Opbevaring af engangsservice og bestik: Opbevar engangsservice og bestik i lukkede beholdere eller plastfolie for at beskytte dem mod støv og bakterier. Sørg for, at de håndteres hygiejnisk under servering.

 5. Hygiejne ved buffeter og selvbetjeningsområder: Ved buffeter og selvbetjeningsområder skal du sørge for, at maden er beskyttet mod direkte berøring fra gæsterne. Brug skilte og skærme til at minde gæsterne om at bruge tænger eller handsker, og sørg for, at redskaber og tallerkener er rene og hygiejniske.

Ved at følge disse råd og principper kan du sikre en høj standard for hygiejne ved madlavning og madservering ved større arrangementer og bidrage til at beskytte gæsternes sundhed og trivsel.

Har du lyst til at læse mere omkring arrangering af større fester, så kan vi anbefale vores artikler om bryllups-planlægning og konfirmation.


Artikler til Inspiration

Planlægning af modeshows

Læsetid: 4 min

10 selskabslege til fester

Læsetid: 3 min

Inspiration til Lounges

Læsetid: 2 min

Inspiration til dit bryllup

Læsetid: 4 min

Inspiration til Dåb

Læsetid: 4 min

Fødselsdag for voksne

Læsetid: 4 min

Fest med gys

Læsetid: 2 min

Moulin Rouge Temafest

Læsetid: 3 min

Det vildeste western tema

Læsetid: 2 min

Al Capone gangster tema

Læsetid: 2 min

James Bond tema

Læsetid: 1 min

Oktoberfest for voksne

Læsetid: 2 min

Halloween for voksne

Læsetid: 10 min

Temafester for voksne

Læsetid: 3 min

Superhelte temafest

Læsetid: 2 min

Alice i Eventyrland

Læsetid: 2 min

Cirkus

Læsetid: 2 min

Halloween for børn

Læsetid: 2 min

Biler i Bella

Læsetid: 1 min

P3 Guld

Læsetid: 1 min