Indkøbskurv
0
 • Mangler du noget til din fest, LEJ DET HER
 • Kontakt os på 321 4444 1 | info@lejdether.dk
 • FRI FRAGT OP TIL 20 KG VED KØB OVER 499 kr.

Inspiration til børnefødselsdag

At afholde en børnefødselsdag kan være en spændende og sjov oplevelse både for børnene og forældrene.

Men det kan også være en udfordrende opgave at planlægge en vellykket fødselsdagsfest for børn. I denne artikel vil jeg give dig tips, madtips og inspiration til at afholde en børnefødselsdag.

Tips til en vellykket børnefødselsdag

 1. Planlæg i god tid
  Planlægning er nøglen til en vellykket børnefødselsdag. Start planlægningen mindst en måned i forvejen. Det giver dig tid til at planlægge temaet, gæstelisten, invitationerne, aktiviteterne og maden.

 2. Vælg et tema
  At vælge et tema til børnefødselsdagen kan gøre det mere sjovt og spændende for børnene. Det kan være en favorit tegnefilm, sport, hobby eller farve. Temaet kan bruges til at dekorere festlokalet, invitationerne, kagerne og aktiviteterne.

 3. Inviter gæsterne i god tid
  Inviter gæsterne mindst to uger før børnefødselsdagen. Det giver forældrene tid til at planlægge og organisere, og det sikrer også, at børnene kan deltage.

 4. Vælg passende aktiviteter
  Aktiviteterne er en vigtig del af børnefødselsdagen. Det er vigtigt at vælge aktiviteter, der passer til børnenes alder og interesser. Aktiviteter kan omfatte ansigtsmaling, skattejagt, ballondans, børnekøkken, eller børnedisko.

 5. Planlæg enkle og sjove spil Spil kan være en sjov måde at underholde børnene på. Vælg spil, der er lette at forstå og ikke tager for lang tid. Nogle sjove spil kan være stoledans, poseleg, stikbold eller blindmandsbold.

 6. Gør maden sjov Mad er en vigtig del af børnefødselsdagen. Gør maden sjov og kreativ ved at servere børnevenlige retter og snacks, der passer til temaet. Det kan omfatte cupcakes, pizza, hotdogs, popcorn og frugtskåle.

Madtips til børnefødselsdagen

 1. Planlæg menuen i forvejen
  Planlæg menuen i god tid, så du kan købe ingredienserne og forberede maden i god tid. Lav en liste over retter og snacks, og sørg for, at de passer til børnenes alder og smag.

 2. Server sunde snacks
  Det er vigtigt at servere sunde snacks til børnefødselsdagen. Det kan være grøntsagsstænger, frugtskåle, ostestænger, eller popcorn. Du kan også lave frugtspyd eller muffins med frugt eller grøntsager i.

 3. Lav en sjov kage
  En fødselsdagskage er en vigtig del af enhver børnefødselsdag. Lav en sjov og kreativ kage, der passer til temaet. Du kan dekorere kagen med farverigt glasur og figurer, eller du kan lave en kage i form af en tegnefilmfigur eller et dyr.

 4. Vælg drikkevarer med omhu
  Børn kan lide søde drikkevarer som sodavand og juice, men det er vigtigt at vælge drikkevarer med omhu. Server også vand og mælk som sunde alternativer.

 5. Tænk på allergier og diæter
  Det er vigtigt at tage hensyn til allergier og diæter, når du planlægger menuen. Spørg forældrene om deres børns allergier og diæter, og sørg for, at der er passende alternativer tilgængelige.

Her er nogle forslag til, hvad man ellers kan servere:

 1. Pølsehorn
  Pølsehorn er altid et hit blandt børnene og kan serveres som en let snack.

 2. Mini-pizzaer
  Lav nogle små pizzaer, som børnene selv kan beklæde med forskelligt fyld.

 3. Mini-burgere
  Lav nogle små burgere med kød eller vegetarisk bøf, og lad børnene selv vælge, hvad de vil have på.

 4. Fyldte pitabrød
  Fyld pitabrød med grøntsager, kød eller hummus.

 5. Sandwiches
  Lav nogle sandwiches med forskelligt fyld og skær dem ud i små bidder.

 6. Grøntsagsstænger
  Server grøntsagsstænger med dip, som børnene kan snacke på.

 7. Frugtsalat
  Skær frugt ud i små bidder og server det i en stor skål.

 8. Kage
  Bag en stor kage eller muffins, som børnene kan pynte med glasur og slik.

 9. Popcorn
  Popcorn er en nem og billig snack, som børnene vil elske.

 10. Is
  Server is i forskellige smagsvarianter.

Husk også at have nogle sunde alternativer til snacks, som fx frugt og grøntsager. Det er også en god idé at spørge forældrene til børnene, om der er nogen fødevareallergier eller -intolerancer, så du kan tilpasse menuen herefter.


Inspiration til børnefødselsdagen

 1. Pyjamasfest
  En pyjamasfest kan være en sjov og hyggelig måde at fejre fødselsdagen på. Børnene kan komme i deres pyjamas, se film og spise popcorn.

 2. Superheltefest
  En superheltefest er perfekt til børn, der elsker action og eventyr. Dekorer festlokalet som en superheltehule, og lad børnene klæde sig ud som deres yndlings superhelte.

 3. Prinsessefest
  En prinsessefest er ideel til små piger, der elsker prinsesser og eventyr. Dekorer festlokalet som et eventyrslot, og lad pigerne klæde sig ud i prinsessekjoler.

 4. Sporty fest
  En sporty fest er perfekt til børn, der elsker sport og aktiviteter. Planlæg aktiviteter som fodbold, basket og skattejagt, og lad børnene få en chance for at bevæge sig og have det sjovt.

 5. Kreativ fest
  En kreativ fest er ideel til børn, der elsker at tegne, male og lave håndarbejde. Planlæg aktiviteter som perleplader, ansigtsmaling og kunstværksted, og lad børnene få lov til at udfolde deres kreative side.


Afslutningsvis kan en børnefødselsdag være en fantastisk oplevelse for børnene, hvis det er planlagt ordentligt. Ved at følge disse tips og ideer, kan du arrangere en vellykket og sjov børnefødselsdag, der vil give minder for livet.


Artikler til Inspiration

Planlægning af modeshows

Læsetid: 4 min

10 selskabslege til fester

Læsetid: 3 min

Inspiration til Lounges

Læsetid: 2 min

Inspiration til dit bryllup

Læsetid: 4 min

Inspiration til Dåb

Læsetid: 4 min

Fødselsdag for voksne

Læsetid: 4 min

Fest med gys

Læsetid: 2 min

Moulin Rouge Temafest

Læsetid: 3 min

Det vildeste western tema

Læsetid: 2 min

Al Capone gangster tema

Læsetid: 2 min

James Bond tema

Læsetid: 1 min

Oktoberfest for voksne

Læsetid: 2 min

Halloween for voksne

Læsetid: 10 min

Temafester for voksne

Læsetid: 3 min

Superhelte temafest

Læsetid: 2 min

Alice i Eventyrland

Læsetid: 2 min

Cirkus

Læsetid: 2 min

Halloween for børn

Læsetid: 2 min

Biler i Bella

Læsetid: 1 min

P3 Guld

Læsetid: 1 min